torstai 13. joulukuuta 2018

Valmennuskooste - luukku 12


Nyt nuhan keskellä on hyvä aika muistella viime kerran valmennusta tarkemmin ja miettiä, mitä kehittää, mikä sujui ja mikä ei sujunut.


Viime viikon maanantaina menin estevalmennuksessa Rikulla, josta on varmaan hetkeksi aikaa tullut vakituinen esteratsuni. Tehtävänä meillä oli kolmen esteen jumppa, jossa oli puomit välissä ja vastakaartoeste ja sitten kulmasta lähestyttävä este. Alkulämmittelyn jälkeen menimme jumppaa ilman käsiä ja sitten ilman jalustimia. Jumppaa ennen ja/ tai jälkeen teimme ympyrän kavalettien yli.
Riku toimi oikein hyvin vaikka kuskilla oli kädet sivuilla tai jalustimet kaulalla. Tällä kertaa muistin säästellä energiaa alussa, jotta jaksetaan loppuun asti. Riku on joskus hypännyt enemmänkin, mutta ei enää hirveästi eikä isompaa. Sen takia sen kunto on vielä aika huono ja väsähtää usein lopussa juuri silloin, kun alamme hyppäämään isompaa.

c. Julia Lappalainen
Näin pienenkin ajan sisällä huomaa, että sen kunto on kehittynyt jo paljon vaikka paljon on vielä edessä, mutta tänään se oli ihanan energinen ja sitä piti jopa pidätellä.
Kun jumppaa oltiin menty tarpeeksi, aloimme menemään rataa, joka meni näin: päädyn este, jumppa, vastakaarto este, jumppa ja päädyn este. Menimme Rikun kanssa radan ensimmäisenä ja se meni suhteellisen onnistuneesti. Tultiin jumpalle ensimmäisellä kerralla hitusen liian kovaa, mutta toisesta suunnasta se onnistui hyvin ja saatiin vaihdettua laukat sujuvasti lennosta radan aikana, mikä on vähän Rikulla ruosteessa.
Kun kaikki oltiin menty, nostettiin kaikkia 5 reiällä ja ei kun uudestaan. Nyt huomasin Rikussa pientä väsymystä, joka kostautui, nimittäin matkustelin vastakaarto esteelle ja ponnistuspaikka meni ihan pieleen. Radan jälkeen tulin sen vielä yksittäisenä uudestaan ja tällä kertaa se meni onnistuneesti.
Valmentajani mukaan tänään meni oikein hyvin ja nyt pitää vain vielä lisää tehdä vaihtoja, että ne palaavat kunnolla muistiin Rikulle. Itse olen myös ihan tyytyväinen, mutta voisin keskittyä myös silloin kuin hommat sujuu enkä jäädä silloin haaveilemaan, koska useimmin näissä kohdin menee pieleen ja toisena keskittyä myötäämään enemmän. Tästä minulle ei ole sanottu eli se ei varmaan ole asia mihin pitäisi keskittyä, mutta joskus omasta mielestäni myötään todella hyvin ja joskus se on semmoinen pieni myötäys vaan, joten jos siihen löytäisin kultaisen keskitien olisin iloinen.

c. Julia Lappalainen
Tässä tämän kerran mietteitä tunnista, toivottavasti osasin kertoa tarpeeksi, koska minulta on kysytty, että alkaisin tekemään enemmän normaaleja tuntipäivityksiä, joka oli mielestäni yllättävää, koska en ole ajatellut että haluatte lukea niitä mutta mikäs siinä onhan tämä hauskaa kirjoitettavaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti