lauantai 15. joulukuuta 2018

Estetehtäviä treeneihin -luukku 13


Heippa! Puuttuuko ensi treeneihin ohjelma? No, sehän sopivasti nimittäin tänään kerron viisi suosikki estetehtävääni!


Ensimmäinen tehtävä on ehkä hauskin nimittäin, kun olin tekemässä tätä postausta se ponnahti heti mieleeni. Nimittäin pääty-ympyrällä hyppäämistä! Itse olen rakentanut tehtävän niin, että se alkoi kavaletista kun tulee tehtävään sisälle, sitten puomi, este, puomi, kavaletti, puomi, este ja sitten ollaankin jo alkupisteessä.
 Kun olimme menneet tehtävää sujuvasti läpi äsken kertomallani tavalla, otimme puomit pois esteiden välistä ja teimme kaikista esteet. Eli nyt, kun ratsastettiin tehtävään sisälle mentiin: este, laukka-askel, este, laukka-askel, este, laukka-askel ja este. Tehtävässä pitää olla tarkkana laukan tahdin ja askelten pituuden toistuvana pitämisessä ja samoin reitin ratsastamisesta, jotta kaarre pysyy jokaisella neljänneksellä saman kokoisena.


     Pahoittelen, nimittäin en todellakaan tiedä näiden tehtävien nimiä. Mutta seuraava tehtävä on siis helppo 4 esteen tehtävä, jossa voidaan ratsastaa sisälle 2 tavalla: eli ensin suoraan ja siitä kaartamalla jollekin kolmesta esteestä tai tulemalla reunoista keskelle. Tehtävä on hyvä, koska siinä voi myös harjoitella askelten pidentämistä ja lyhentämistä helposti.




    3. & 4. Tästä varmasti huomaa, että tykkään paljon kaartamistehtävistä yms. Tässä kaksi esimerkkiä: eli kolmikaarinen tai sitten vinossa olevat joita voi tulla suoraan (vinosti hyppäämällä) tai kaarevilla teillä.



    5. (kuvassa oikeassa reunassa) Tällä tehtävällä pystyy luomaan monenlaisia pieniä ratoja ja lähestymisiä esteeltä toiselle lyhyillä tai pitkillä teillä, joten kyseessä on hyvin monipuolinen tehtävä! Lyhyissä teissä voi olla haasteena että saa kurvista tasaisen ja ratsastettua sen läpi tasapainossa.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti