sunnuntai 16. joulukuuta 2018

DIY poronsarvet - luukku 15


Nyt varsinkin kun joulukuu on alkanut alkaa jouluisten kuvien otto, johon kuuluu tietysti pukeutuminen poron sarviin ja punavalkoisiin asuihin. Joten tänään teemme tämän nopean ja helpon ohjeen avulla omat poronsarvet hevoselle.


Jos ajattelet, että on kätevämpää vain kävellä eläinkauppaan ja sieltä ostaa niin siitä vaan mutta...

1. Pääset halvemmalla tekemällä itse.
2. Tarvikkeet löytyvät helposti Prismasta ja/ tai kotoasi.

Joten eiköhän hypätä askartelemaan poronsarvet!



Tähän työhön tarvitset:
-punaista huopaa
-kynän/ tussin
-ruskeaa lankaa ja neulan
-pumpulia


Ensimmäisenä hahmottelin sarvien muodot kahdelle päällekkäin olevalle huovalle. Varsinkin kun tekee itse voit päättää minkä kokoiset teet. Itse tein pienet kehittyvät sarvet, koska Aino on vielä nuori poro :D 
Kun olin saanut piirrettyä niistä halutun muotoiset leikkasin ne irti. Tässä kannattaa muistaa jättää puoli senttiä ylimääräistä leikatessa, koska muuten sarvista tulee tarkoitettua pienemmät, kun siirrytään ompelemaan.


Kun molemmat sarvet on ommeltua reunoja pitkin joko ompelukoneella tai käsin kuten itse tein, ne kannattaa kääntää, jotta jälki näyttää siistimmältä.


Kääntämisen jälkeen on aika täyttää sarvet pumpulilla. Itse otin tähän avuksi grillitikun, jotta sain täytteen hyvin sarven päihin. 


Täytyyhän nämä jollakin saada kiinnitettyäkin ja sitä varten kehittelin siihen mahdollisimman yksinkertaisen tavan eli leikkasin ylijääneestä huovasta kuvan mukaiset palat. 
Nämä ompelin molempien sarvien päähän kiinni, näin sain samalla täyttöaukot kiinni, jotta pumpuli ei pääse pihalle. Kangaspaloihin on leikattu halkiot, jotta ne saadaan solmulla laitettua kiinni niskahihnaan juuri siihen kohtaan ja asentoon kuin haluaa.


Ja tadaa! Ei kun kiinni ja käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti