maanantai 5. joulukuuta 2016

Jalustinhihnat sopiviksi!


 Jalustinhihnat voivat joskus olla kulmakivi ratsastuksessa, itselläni ne olivat joskus jonka takia kirjoitin tämän joten ette joudu samanlaiseen pähkäilyn paikkaa vaan osaatte hoitaa homma ja saatte mahdollisesti apua ongelmiin :D

Joulukalenteri luukku 5:

JALUSTINHIHNAT SOPIVIKSI

Joskus jalustimien säätö kestää kauan ja aina sopivia jalustimia ei löydä. Mistä tietää ovatko ne sopivan pituiset selässä? Entä jos tarkistaisit jalustimet sopiviksi ennen ratsastusta? Ongelmaan löytyy ratkaisu tästä alta ↓


Jalustinhihnan pituudella on iso merkitys. Tässä pari neuvoa miten saat oikean pituiset jalustimet. Pituus on helppo tarkistaa ennen kuin nouset selkään.

Ensimmäinen keino on, että laitat sormet jalustinhihnan koukulle, ja vedä siitä jalustin kohti kainaloa. Jos jalustin osuu suoraan kainalokuoppaan, jalustinhihnan ollessa täysin suora, jalustin on sinulle oikean pituinen. Jos jalustin ei yletä kainaloon asti, se on liian lyhyt ja jos taas hihna jää "löysälle" on se liian pitkä.


Toinen keino tarkistaa sopiva pituus on ratsailla istuessasi päästää jalustimet irti jaloista, ja testata saatko poimittua jalustimet takaisin jalkoihisi "helposti" ilman että sinun tarvitsee nostaa jalkaa juurikaan.


Ja kolmas keino on tarkistaa että jalustimen alaosa, siis se osa jossa jalka lepää, osuu nilkassa olevan pyöreän luun kohdalle.

Mikäli ratsastajan jalustin on liian pitkä, jalka valuu usein liian taakse ja vie ratsastajan hevosen painopisteen eteen. Tämän lisäksi ratsastaja joutuu seisomaan jalustimilla jännittäen varpaitaan ja päkiöitään.

Liian lyhyellä jalustimella taas ratsastajan jalka tulee liian eteen, ratsastajan painopiste tulee liian taakse. Jos sinulla on jatkuvasti tunne että jäät kevennyksellä ikäänkuin hevosen liikkeestä vähän jälkeen (tai joudut tekemään hirveästi töitä kevennyksen eteen), on jalustimet luultavasti hieman liian lyhyet.

Huomiseen luukkuun!
Ninja


1 kommentti: