torstai 1. joulukuuta 2016

Jouluinen tarina

Joulukalenteri 2016, luukku 1

Heippa! Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä, joten tänään alkaa blogin joulukalenteri. Toivottavasti sitä lunta tulee lisääkin, että tulee jouluisempi tunnelma. Aloitetaan tänä vuonna joulukalenteri tarinalla. Lukemisen iloa!
Ps. Löydätkö luukun 1?


JOULUTARINA osa 1

 Tonttukoulun päättäjäiset


     "Ilmassa tuoksuivat piparit ja glögi ja taputukset kantautuivat salin läpi aulaan asti. Oli tonttukoulun valmistumis seremonia. Enää jäljellä oli kaksi tonttua odottamassa todistuksiaan. Ne kaksi tonttua olivat hyvin erilaiset, mutta parhaat ystävykset, sitten ensimmäisestä koulupäivässä lähtien. Toinen tontuista oli pitkä ja laiha Touhu. Touhu piti vihreästä ja nimensä mukaisesti touhuili paljon kun taas Taateli oli laiskan pulskea ja lyhyt, joka nipinnapin osasi solmia kengännauhansa. "Taateli Karri Tupsula" sanoi möreä ääni lavalta. Taateli nousi tuolistaan ja oli lähtemässä kävelemään lavalle kunnes PAM. Taateli oli mätkähtänyt mahalleen lattialla (onneksi hän istui eturivissä eikä kaatunut jonkun päälle, ajatteli Touhu nauraen Taatelin vieressä,) Taateli oli taas unohtanut sitoa nauhansa kiinni ja ne olivat sotkeutuneet hänen jalkoihinsa. No niin.. Taateli kompasteli ylös ja hölkkäsi, minkä jaloistaan pääsi lavalle. Taatelille taputettiin, kun tämä sai todistuksensa ja Taatelin äidin itku kantautui ympäri salia. Touhua harmitti ettei hänen vanhempansa olleet näkemässä tätä päivää jolloin hän valmistui, koska he olivat taas jossain matkoilla ja hän asui Taatelin luona niinkuin muutkin 364 päivää vuodessa. Taateli tömisteli omalle paikalleen niin lujaa, että Touhun nimi ei kunnolla kuulunut kaiuittimista. Möreä ääni toisti ärtyneenä " Touhu Tallervo Piipola" Touhu hätkähti ajatuksistaan vanhemmistaan ja nousi ripeästi ja käveli lavalle.
    Ensimmäiset auringonsäteet paistoivat verhojen välistä Taatelin ja Touhun huoneeseen, minkä seinät oli koristelu heidän lemppari pakettikiekko joukkueen pelaajien kuvilla. Touhu heräsi hienoon kehräykseen jalkojensa juuressa. Sehän on herra Viiksinen, Touhu ajatteli. Untuvapeiton uumenista nousi ylös pörröinen ruskeatukkainen tonttupoika, joka kädellään etsi yöpöydältä pienet neliönmuotoiset silmälasit päähänsä. Kaikki ympärillä oleva tarkentui ja Touhu erotti valkoisen puuterilumen satavan maahan ulkona ja kuorsaavan Taatelin sängystä tippuneena. Touhu veti jalkaansa uudet punavalkoiset villasukat ja poimi lehden eteisen lattialta, avasi "vapaat työpaikat" sivun. Hänen silmiinsä iski ilmoitus, jonka fontti oli punaisella kirjoitettu.


Kiinnostaisiko työpaikka pajalla!

Tarvitsemme kiireesti 2 työntekijää pajallemme, koska jouluruuhkat
ovat alkamassa tuota pikaa. Tarkemmat tiedot työstä saat, kun lupaudut
työhön soittamalla numeroon 038 7676 567.

Ilmoitus oli muihin ilmoituksiin verrattuna hyvin tynkä, mutta mikäs siinä. Touhu, eikä Taateli omistanut puhelinta, joten heidän oli lähdettävä kylälle missä oli kaksi puhelinkoppia. Ongelma oli, että kohta puhelimille oli aamuruuhkan jono ja Taateli nukkui vieläkin sikeästi. Touhu nappasi vesilasin yöpöydältään ja heilautti sen nukkuvan Taatelin päälle. Ihme kumma se toimi! Taateli oli noussut ylös. Touhu heitti hänelle lehden mistä oli ympyröinyt ilmoituksen ja sanoi pue vaatteet niin lähdetään. Taateli mumisi Touhun perään aamupalasta. Kylällä oli aamu hulinat päällä ja tontut tukkivat tiet lähtiessään töihin. Onneksi Touhu tiesi oikotien puhelimelle. Se meni sisäpihan läpi, portaat ylös ja liuku sadevesiputkea alas. Näin he olivat nopeasti perillä, mutta aika moni muukin oli ehtinyt jo sinne. Kummalleki kopille oli reippaasti yli 20 tontun jono. Niin he joutuivat laahustamaan jonon perälle odottamaan,"

Huomiseen! 

Ninja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti