keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Ahkera työntekijä

Joulukalenteri 2016, luukku 21

Huomenta! Löydätkö päivän luukun kalenterista?JOULUTARINA OSA 5

Ahkerin työntekijä

"Nyt pitää ryhdistäytyä ja alkaa tekemään työt kunnolla tai unelmasta ei tulisi totta. Ajatella mikä kunnia se olisi... Istua siinä puisessa reessä, mitä vetäisi ylväs poro joukko johtajanaan Petteri punaisen nenänsä kanssa ja vieressä istuisi ikivanha joulupukki, joka laulaisi joululauluja koko matkan ja vielä tehdä suurta kunniaa eli jakaa lahjoja kaikille maailman kilteille ihmisille. Se olisi todella upeaa, " Touhu ajatteli " äitikin katselisi minua vihdoin ylpeänä sieltä jostain missä olikin, se jos mikä olisi hienoa... Ehkä näkisin hänet matkalla. "
Vaimea kellon alkoi soimaan hitaasti, mutta se nopeutui ja kirkastui isku iskulta. Kello merkitsi, että työt alkoivat. Kaikki kiiruhtivat paikoilleen ja alkoivat tekemään töitä. Touhu ja Taateli keräsivät välineet valmiiksi ja Touhu haki narukaapista kultaista ja violettia nauhaa.
Näin ne 2 viikkoa kuluivat nopeasti rusetteja tehden. Aattoon oli enää 3 päivää jäljellä, joten ilmoitus voittajasta pitäisi tulla tuota pikaa. Kaikki olivat kireitä ja jännittyneitä kun työpäivä lähestyi loppua. Portaista kuului askeleita, jotka eivät tällä kertaa tulleet työntekijöiden villatossuista vaan ääni tuli viestinjakajan punaisista nahkasaappaista. Jokaisen työntekijän päät kääntyivät portaita kohti, jonka juurella seisoi torvensoittaja pökerryksissään puhaltamisesta ja viestinjakaja sama ylipirteä virne kasvoillaan.
Hänen äänensä jylisi huoneessa kuuluvasti, joten Taateli epäili että se kuului hänen äidin korviin asti. " No niin nyt on hetki, jota te kaikki olette epätoivoisesti odottaneet eli kerromme sen onnekkaan voittajan. Kilpailu oli tiukka, mutta päätöksen teki joulumuori, joka pitää teistä kaikista huolta vaikka ette sitä välttämättä tiedäkkään." Hänen silmänsä kulkeutuivat alemmas paperia ja hänen ilmeensä nytkähti pienesti" Näköjään onnekkaita on kaksi, koska joulupukin listan tarkistajan apuri on flunssassa. Sehän on hyvä uutinen teille... Voi sitä Vilpertti parkaa... No niin eiköhän jatketa, hän rykäisi, onnekas tonttu, anteeksi onnekkaat tontut ovat teidän osaston,... Sehän on ihmeellistä ennen se on aina ollut kirjeiden avaaja osastolta. Onnekkaat ovat tontut nimeltä Touteli ja Taahu! Onnea teille! " Tontut katselivat ympärilleen ihmeissään ja ilmassa pyöri ihmetteleviä ääniä... Viestinjakaja kurtisti kulmiaan ja katsoi uudestaan paperiin. " Öhöm... Anteeksi tästä väärin käsityksestä, luin nimet vahingossa väärin. He ovatkin Touhu ja Taateli... " Jakaja sanoi närkästyneenä. Taateli ja  Touhu eivät tajunneet mitä oli tapahtunut ennen kun muut ryntäsivät heidän luokse onnittelemaan.

Joten, kun kuulet joulupukin reen lähestyvän tai näet vilahduksen siitä jouluaattona, muista, että kyydissä on kaksi tuttua tonttua, jotka jo tunnet. Nimittäin he ovat Touhu ja Taateli, jotka pääsivät toteuttamaan unelmaansa yhdessä.Näin loppui tämän vuoden joulutarina, Touhu ja Taateli toivottavat teille hyvää joulua o nyt, koska heillä on kiire harjoitella lahjojen jakamista.Huomiseen!

Ninja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti