lauantai 9. joulukuuta 2017

Top 5 estetehtävää, luukku 9


Heippa! Puuttuuko ensi treeneihin ohjelma? No, sehän sopivasti nimittäin tänään luukusta tulee mun 
5 lemppari estetehtävää!


ESTETEHTÄVIÄ: LUUKKU 9

1. Ensimmäinen tehtävä on ehkä hauskin nimittäin, kun olin tekemässä tätä postausta se ponnahti heti mieleen. Nimittäin pääty-ympyrällä hyppäämistä! Mentiin sitä niin, että tehtävä alkoi kavaletista sitten puomi, este, puomi, kavaletti, puomi, este ja sitten oltiinkin jo alussa. Kun oltiin menty tota otettiin puomit pois esteiden välistä eli nyt, kun ratsastettiin tehtävään sisälle mentiin kavaletti, laukka-askel, este, laukka-askel, este, laukka-askel ja este. Tehtävässä pitää olla tarkkana laukan tahdin ja askelten pituuden toistuvana pitämisessä ja samoin reitin ratsastamisesta, jotta kaarre pysyy jokaisella neljänneksellä saman kokoisena.

2. En tiedä oikein tehtävien nimiä vaikka niille semmoiset varmasti ovat, joten älkää loukkaantuko. Mutta seuraava tehtävä on siis helppo 4 esteen tehtävä, jossa voidaan ratsastaa sisälle 2 tavalla: eli ensin suoraan ja siitä kaartamalla jollekin kolmesta esteestä tai tulemalla reunoista keskelle. Tehtävä on hyvä, koska siinä voi myös harjoitella askelten pidentämistä ja lyhentämistä helposti.


3. & 4. En tiedä mikä siinä on, mutta tykkään paljon 3 esteen kaartamistehtävistä yms. Tässä kaksi esimerkkiä: eli kolmikaarinen tai sitten vinossa olevat joita voi tulla suoraan (vinosti hyppäämällä) tai kaarevilla teillä.

5. Tällä tehtävällä pystyy luomaan monenlaisia ratoja ja lähestymisiä esteeltä toiselle lyhyillä tai pitkillä teillä, joten tämä on aika monipuolinen tehtävä! Lyhyissä teissä voi olla haasteena että saa  kurvista tasaisen ja ratsastettua sen läpi tasapainossa ym.

Hupsuinta oli tätä kirjoittaessa tajuta, että tykkään kuitenkin paljon kaarevista lähestymisestä ja linjoista vaikka olen joskus sanonut, että menen mieluummin suoria linjoja, mutta eihän siinä sitten mitään :) Toivottavasti sait tästä hyötyä, jos haet esim. treeni-ideoita. 
Huomiseen!

Ninja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti