sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kokemuksia ensimmäisestä lumilautailu kerrasta, luukku 17


Kuinka moni teistä on kokeillut lumilautailua? Itse kokeilin, kun olimme perheeni kanssa Rukalla lomalla. Olen laskenut jo pienestä asti suksilla ja nyt kesällä päätin että haluaisin kokeilla lumilautailua! Sanon jo tässä vaiheessa etten tiedä yhtään lumilautailu käsitteistä ja nimityksistä, joten prot lautailijat älkää suuttuko :D


Tässä on mun ihan liian nätti lauta♡
Nyt lomalla siihen oli mahdollisuus, joten vuokrattiin lauta ja monot ja menin yhdelle lumilautailu tunnille, jotta oppisin perusteet. Ennen opettajan tuloa ehdin pari kertaa laskea semmoisen pienen rinteen ja osasin jo mennä hissillä ja nousta laudan päälle ja jotenkuten tulla alas. Tietenkin parin kaatumisen saattelemana. Tämä mäki oli valehtelematta kovin pieni ja "hissi" oli n. 20m taikamatto.

Tää on ihan ensimmäisistä laskuista joskus maanantailta
Oppitunti meni hienosti! Opin menemään hyvin naama alaspäin rinnettä, jarruttamaan, kääntämään lautaa yms. Haasteena oli vain naama kohti rinnettä kääntäminen ja vaihtaminen toiselle puolelle. Opettaja kehui paljon, että minulla oli hyvä tasapaino ja osasin hahmottaa jo alussa että missä painopisteeni on.
Tästä jatkoin yksin harjoittelemista isompaan rinteeseen. Liikerata alkoi onnistumaan jo vähän töksähdellen, mutta pystyin jo menemään kaarteita vaihtelemalla varvas nojalla kantapää nojalle tai silleen hienosti mutkitellen... Enkä kaatunut tai mitään kertaakaan teleskooppi hississä!Reissun aikana laskettiin kaikkia rinteitä vanhempieni kanssa ja viimeisillä laskuilla perjantaina menin jo kaarteita niin jyrkissä kohdissa kuin niissä ei niin jyrkissä ja en enää tupsahdellut takamukselle niin kuin keskiviikkona :D Joten kehittymistä oli tapahtunut ja menoni oli sujuvampaa.
Haluan rohkaista kaikkia kokeilemaan lautailua. Joten jos olet ikinä miettinyt, että haluaisit kokeilla lautailua siitä vain! Se on todella hauskaa sitten kun tajuaa ja se haparointi kaatuilu vaihe menee ohi! Joten monot jalkaan ja lautailutunnille, koska milloinkaan ei ole liian myöhäistä oppia uusia taitoja. 

Huomiseen!

Ninja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti