keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Kokeilu: 4 tuntia ilman jalustimia ⇾ mitä tapahtuu?, luukku 6


Hei! Uusi päivä, uusi luukku ja niin se vaan on tänäänkin. Tänään luukusta tulee kiinnostava kokeilu joka voi mahdollisesti olla ratkaisu tukevan jalan pitämiseen ratsastaessa!


Ainon kanssa olen muokannut asentoa ja huomasin, että olen korjannut asentoa ihan väärin. Nimittäin olen irroittanut jalkani enkä enää pidä sitä niin tukevasti oikealla paikalla, kuin ennen vaan annan sen olla irti. Mietin mistä tämä johtuisi ja keksin, että olen varmaan irrottanut sen siksi että saisin Ainon liikkumaan siten muka rauhallisemmin. Ainon kanssa nimittäin on se ongelma että sillä riittää aina vauhtia ja energiaa, joten selässä pitää hiljentää ja jarruttaa.
 Luin ja valmentajani kertoi, että ilman jalustimia meneminen voisi auttaa. Joten ajattelin että teen kokeilun toimiiko tämä ja mitä eroa 4 kerran jälkeen tulee. Jos sinulla on ongelmaa jalkasi paikoillaan (takana) pitämisessä tämä voi olla ratkaisu ongelmaasi. Katsotaan toimiiko tämä kohdallani ja olisiko siitä lopuksi kuinka paljon hyötyä?!


14.11
Tänään koulutunnilla menin ilman jalustimia kokeilun ensimmäistä kertaa varten. Aino oli tosi energinen taas kerran eikä alussa halunnut keskittyä siirtymisiin vaan yritti rynniä läpi niistä. Aluksi mentiin käynnin lisäämistä ja sitten kokoamista kirjainten välillä ja sen jälkeen uran sisäpuolella ravissa istunnalla käyntiin siirtymisiä ja piti yrittää säilyttää tasainen tahti. Aino yritti kiirehtiä käynti pätkillä ja takaisin raviin siirtymisissä se yritti ponkaista mahdollisimman nopeasti eteenpäin. Saatiin pari tosi kivaa siirtymistä, mutta käynnin tahdin säilymisessä oli hankaluuksia eniten jos katsotaan koko suoritusta. Kun oltiin ravailtu tarpeeksi mentiin uran sisäpuolella laukka neliötä tai kulmia. Eli pitkältä sivulta V kohdalta piti nostaa laukka käynnistä ja tehdä päätyyn kulma, suoraan, kulma ja jatkaa suoraan toisella pitkällä sivulla ja lopulta siirtää takaisin käyntiin P:n kohdalla. Ensimmäisillä kerroilla Aino yritti oikoa ja kun en antanut sen oikaista se yritti rikkoa laukkaa kulman jälkeen. Viimeisillä kerroilla tähän suuntaan kulmat sujuivat hyvin ja käyntiin siirtymiset laukassa alkoivat myös sujua jotenkin. Käveltiin pitkin ohjin ja vaihdettiin suuntaan ja tehtiin samaa tehtävää toiseen suuntaan. Kun tehtävää oli menty tarpeeksi jatkettiin ravissa työskentelyä ja siirtymisiä. Saatiin lopputunnista paljon parempia siirtymisiä ja Aino oli rauhallisempi mikä helpotti huomattavasti. Lopputunnin ravityöskentelyssä huomasin tai tunsit, että jalkani olivat hyvin paikoillaan ja tukevammin kuin alkutunnista.21.11
Menin koulutunnilla ilman satulaa Ainolla. Aluksi oli tosi epämukava istua siellä selässä, koska Ainon selkäranka tuntui ikävästi istuessa. Taas kerran oli vauhtipäivät, en kyllä tiedä mistä se aina energiaa! Aluksi mentiin pysähdyksiä ja paljon ympyröitä, koska tunnin aiheena oli pääasiassa pyöreys, rentous ja taivuttaminen. Ne sujuivat kivasti, jouduin tekemään paljon puolipidätteitä, jottei Aino lähtenyt vauhdilla eteenpäin. Tämän jälkeen jatkettiin ravissa ympyröitä niin että pari ratsukkoa jäi samalle ympyrälle pyörimään. Ensimmäisillä ympyröillä Aino ei meinannut ottaa sisäpohjetta läpi, mutta parin kierroksen jälkeen pystyttiin menemään rennosti ja taipuvasti pääty-ympyrää. Itsellä oli vähän ongelmia istua siellä selässä hytkymättä, mutta valmentajan palautteen mukaan se näytti oikein hyvältä vaikka itsestä tuntui aika hirveältä välillä se meno. Sain jo paljon paremmin pidettyä ravissa jalkani taaempana ja ne eivät tuntuneet liikkuvan niin paljon vaan ne olivat tasaisemmat. Vasempaan suuntaan laukka sujui oikein hyvin ja sain pidettyä rytmin tasaisena ja laukan rauhallisena. Oikeaan suuntaan laukat eivät olleet ihan niin hyvät kuin vasempaan, valitettavasti :D

Kuvahaun tulos haulle suomi

Jatkuu... Tämä tulee jatkumaan jossain tulevassa luukussa, joten olkaa valppaina lukemassa luukkuja! Tänään postauksessa pitää lisätä myös onnittelut rakkaalle 100 vuotiaalle Suomelle itsenäisyyspäivän johdosta ja 110 vuotiaalle suomenhevoselle!

Huomiseen!

Ninja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti