torstai 14. joulukuuta 2017

Kokeilu: 4 tuntia ilman jalustimia ⇢ mitä tapahtuu? part 2, luukku 13


Heippa! Tänään luukusta tulee jännittävä ja odotettu tulos kokeiluun, nimittäin toimiiko se? Se tullaan näkemään, joten hypätään suoraan pidemmittä puheitta itse luukkuun!
⇢ Jatkuu ensimmäisestä osasta, jos et ole lukenut sitä käy lukemassa se nopeasti ja tule sitten tänne takaisin:)


1.12
Tänään koulutunnilla menin Kallella, jolla en ole mennyt pitkään aikaan. Kalle on tosi kiva ja mukava ratsastettava. Tunnin aiheena oli avotaivutus, joka meni ihan hyvin. Aluksi en saanut oikein takajalkoja tarpeeksi hereille, mutta lopputunnista meni oikein mallikkaasti ja hyvin. Tykkäsin tosi paljon Kallesta vaikka se eroaa tosi paljon Ainosta varsinkin askellajeissa. Saatiin Kallen kanssa ihan hyvää avoa vaikka itselläni oli vähän hankaluuksia ja turhaa säätämistä välillä. Valmentajan mielestä menin hyvin ja kuulosti että menin paljon paremmin kuin päässäni olin menon kuvitellut, joka on positiivista:D

  

5.12
Totuuden hetket koittaa, nyt nähdään onko muutosta tullut menoon kokeilun avulla! Menin tunnilla Ainolla niin kuin normaalisti enkä Kallella. Alkutunnista sain jo Ainon taipumaan hyvin, vasen puoli oli vähän jäykkä vielä, kun aloitettiin lämmittelemään mutta ravissa se sitten parani. Olin ihan ihmeissäni, että mitä on meneillään, kun parin minuutin ravailun jälkeen Aino oli kerrankin juuri sellainen kuin haluaisin sen olevan. Rauhallinen ja KESKITTYI koko ajan apuihin. Saatiin tosi hyvää ravityöskentelyä, en edes muista milloin meillä on meno ollut noin rentoa, mutta tahdikasta. Tehtiin ravissa paljon ympyröitä ja tempon muutoksia, jonka jälkeen mentiin laukassa ympyröitä molempiin suuntiin. Laukan jälkeen käveltiin hetki pitkin ohjin ennen kun aloitimme tunnin pääjutun eli neliöiden ratsastuksen. Olen mennyt paljon neliön ratsastusta varsinkin vanhalla tallilla ja tykkään siitä todella paljon. Neliöt meni ihan superisti, saatiin tehtyä hyvät kulmat ja tahti säilyi käynnissä (Aino usein hätiköi ja "unohtaa takajalat") Kun valmentaja sanoi, että sitten jatketaan neliöitä ravissa. Sanoin, että hitsi toivottavasti paketti ei romahda siinä tai jotain noin, mutta odotukset menosta olivat ihan muuta kuin itse meno! Hetken päästä vaihdettiin ja tehtiin neliöitä toiseen suuntaan ja sen jälkeen käveltiin loppukäynnit. Saatiin Ainon kanssa paljon kehuja opettajalta ja hyvää palautetta menosta. 
Jos osa luulee tätä lukiessa, että valehtelen vain jotta tämä osoittaisi testauksen pitävän paikkaansa, niin en. Mikään juttu tässä ei ole valhetta ja ihmettelen tätä muutosta itsekin. Johtuuko se kokeilusta vai siitä kun menin parilla muulla kuin Ainolla edellisillä kerroilla vai oliko Ainolla jotenkin erikoisen hyvä päivä eikä liikaa energiaa vai mitä, koska en oikeasti tiedä. Onnellinen silti olen, koska tuo oli 99% paras koulutuntimme kuukauteen! Jos mentäisiin Ainon kanssa aina noin olisin ikionnellinen, jos se on edes sana :D Tässä jotain vanhoja kuvia Stellasta ja Ruutista, mitä otin olikohan syyskuussa(?)

Viimeisen tunnin perustella sanoisin, että tämä toimi. Ainakin jotenkin, koska työskentelin enemmän jaloilla nyt ja sain menon paremmaksi. En voi silti luvata että 4 kertaa välttämättä toimii toisella hevosella ja ratsastajalla, mutta jos kertoja lisää niin varmasti alkaa näkyä muutos ja aion itsekin mennä vielä aina välillä kun voin ilman jalustimia ja jatkaa kehittymistä!

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti