sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Herkulliset kaakaot kylmyyteen

Joulukalenteri 2016, luukku 11

Heippa tänään on 11 päivä eli kohta ollaan kalenterin puolessa välissä. Itse odotan teidän  mielipidettänne tästä luukusta, koska tämä on ainakin minun lemppareista top 3, joten eiköhän jatketa?


Talven kylmyyteen maistuu aina kaakao♡ Kuinka moni teistä on jo juonut kuuman kaakaon ja lämmitellyt käsiään mukia vasten, kun on tullut ulkoa? Itse olen ainakin ja siksi tänään kerron 6 herkullista kaakao reseptiä!

1. Strawberry syrup

Ensimmäinen kaakao on siis strawberry syrup makuinen. Kaakaosta tulee mansikkainen ja vähän ehkä kesäinen. Siihen tarvitset: maitoa, kaakaojauhetta, kermavaahtoa ja itse nimen mukaan mansikkasiirappia. Itse käytin Hershey'`s strawberry syrupia, joka oli ostettu Prismasta. Lämmitä maito mikrossa ja lisää kuumaan maitoon sekoittaen siirappia ( maidon väristä tulee pinkihtävä) ja sitten lisäät kaakaojauheen ja päälle, mitä lystäät. Itse laitoin kermavaahtoa ja mansikkasiirappia. ps. Kaakaosta ei tule niin "sokerinen", miltä se kuulostaa vaan siirappia tuo vaan mansikan maun.


2. Minttukaakao

Rakastan mintun makua ♡, joten tämä oli ehkä lempireseptini. Tämän herkun valmistukseen tarvitset maitoa, kaakaojauhetta, kermavaahtoa ja minttuaromia + mintun lehtiä, jos rakastat mintun makua myös♡ Lämmitä maito mikrossa ja lisää joukkoon minttuaromia, itse laitoin sitä aikas paljon, mutta se on ihan sairaan hyvää.. mutta laita aromia oman makusi mukaan. ( Käytin Dr.Oetkerin aromia.) siten laitoin kaakaojauheen ja kiepautin päälle koristeeksi kermavaahtoa ja kaksi mintun lehteä. Kaakaosta tuli ihana minttuinen piristys!



3. Peppermint kaakao

Piparminttukaakaon idea tuli mieleeni niistä jenkkien karkkitangoista siis noista ➡ 

Tähän tarvitset samat aineet kuin minttukaakaoon, mutta mintuaromin korvaan piparminttuaromilla. Lämmitä maito ja lisää aromi ja kaakaojauhe. Päälle laitoin kermavaahtoa ja
karkkitangon murusia.


4. Vanilja kaakao 

Vanilja tulee heti mintun jälkeen itselläni, joten tämän ohjeen tekeminen oli 100% varmaa. Tässä kaakaossa on sama periaate kuin piparminttu ja minttu kaakaossa. Eli tarvitset maitoa, vanilja aromia, kaakaojauhetta ja kermavaahtoa. Lämmitä maito ja lisää ihanan tuoksuinen vanilja aromi joukkoon. Kiepauta päälle kermavaahtoa ja kermavaahdon päälle esim. kaakaojauhetta.

5. Valkosuklaakaakao 

Oi nam!♥ Pari kaveria on suuria valkosuklaan ystäviä (jos luette tätä niin varmaan tunnistatte itsenne) joten heidän kunniakseen tein herkkullisen valkosuklaakaakaon ohjeen. Tarvitset tämän valkosuklaanystävien herkun valmistukseen: maitoa, valkosuklaata ja kermaa. Kuumenna maito ja lisää valkosuklaan palat kuumaan maitoon sekoittaen. Itse laitoin 6 palaa rainbown valkoista leivontasuklaata. Kun suklaat ovat sulaneet maitoon kaakao on valmis. Voit lisätä päälle kermavaahtoa ja vaikka piparin.



6. Dark Double 

Tuplasuklaa kaakao on myös teille suklaan ystävät😉 Tarvitset siihen maitoa,tummaa suklaata, kermavaahtoa ja pursotettavaa suklaata (itse sulatin mikrossa) Kuumenna maito mukissa ja lisää tumma suklaan palat joukkoon. Kun ne ovat sulaneet maidon joukkoon, lisää kermavaahto ja pursotus suklaata. En keksinyt miksi kutsua niissä muovipurkeissa myytävää suklaata. Onkohan se sitten suklaasiirappia? Jos joku ymmärsi, mitä tarkoitin ja tietää sen nimen niin kertokaa. Meiltä loppui kermavaahto, joten kuva ei ole ihan niin "ihana" kuin muut, mutta maku oli. Voit lisätä vaikka mukin reunaan palan omenaa virkistykseksi.🍎



 Jos et välttämättä ole kaakaon ystävä, kahvin päälle kun laitat kermavaahtoa siitä tulee nopeasti juhlavampi juonti kokemus.

Lisäksi tähän loppuun halusin lisätä herkullisten keksien ohjeet. Sain ohjeen kun olin tarhasta, mutta vuosienkin jälkeen ne ovat silti yhtä hyviä♡


Kaurakeksit:


n. 25 kappaletta

Aineet:
50g voita
1dl sokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna


1. Sulata rasva ja lisää siihen sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää lopuksi kananmuna kevyesti sekoittaen.
2. Nostele taikinaa kahdella lusikalla leivinpaperille pellille pieniksi keoiksi. Jätä riittävät välit, koska lastut leviävät paistaessa.
3. Paista lastuja 7-8 min 200 asteessa uunin keskitasoa vähän ylempänä


 Vai miten olisi vaahtokarkkikaakao?




Toivottavasti tykkäsitte, huomiseen!

Ninja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti