torstai 20. joulukuuta 2018

Trying to take black background pictures - luukku 17


 Jännittävä luukku edessä nimittäin kokeilin ensimmäistä studiokuvien ottoa. Studiokuvat ovat siis musta taustaisia kuvia eli keskipisteessä on vain näkyvä kohde ja tausta on ns. pimeä. Tästä varmaan huomaa jo, että en ole ammattilainen selittämään tätä asiaa enkä ollut myöskään toteutuksessa, mutta ei kun yrittämään. 

lopputulos toisesta kokeilusta
Ennen ensimmäistä kertaa harjoittelin vähän Viliä apuna käyttäen. Nimittäin hän on valkoinen hevonen, joka asuu ulkokarsinassa, joten sain sisällä olevan valon helposti alhaiseksi. Tämän avulla sain vähän vihiä miten säädän asetuksia tai niin ainakin ajattelin.

Ensimmäinen kunnon kokeilu kohteeni oli Sakke, joka on Olivian hevonen. Sakke on rautias suomenhevonen eli hankaluus taso nousi nimittäin nyt pitää huolehtia, että saan hevosesta valoisan. Kokeilimme ensin tallin oviaukossa, mutta se ei onnistu koska emme saaneet edestäpäin tarpeeksi luonnonvaloa. 



Tämän takia vaihdoimme kuvauspaikkaa ja kokeilimme ulkokarsinaa. Siellä sain parempia tuloksia ja tässä on sitten vierekkäin muokattu ja alkuperäinen. Jouduin aika paljon muokkaamaan kuvaa varsinkin riimun pois muokkaus oli todella hankala.


Seuraavana päivänä kokeilin Ainon kanssa ja aloin hahmottamaan paljon paremmin asetusten laittoa tai voihan se olla tuuria, että ne osuivat heti kohdalleen. 
Ainon kuvasta tuli muokkaamalla ihan hyvä, vähän se on makukysymys että olisinko tummentanut sitä vielä, mutta näin ensimmäisiksi yrityksiksi se on oikein hyvä. Huomasin, että kannattaa laittaa mieluummin suitset kuin riimu, jos ei halua istua niin kauaa muokkaamassa. + ensi kerralla pitää muistaa ottaa tutit pois, koska ne eivät korista kuvaa :D 

Haluan ehdottomasti harjoitella näiden ottamista vielä lisää, koska se oli ihan super hauskaa vaikka hermot menivät aluksi kun säädin asetuksia :D Katsotaan jos saan viikonloppuna otettua jouluisen studiokuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti