maanantai 26. helmikuuta 2018

Kimo on kiimainen monni!? Ummikot vs. hevossanat


Miten hyvin ystäväsi tietävät hevossanastoa? Nyt päästään selvittämään ovatko kaverit kuunnelleet mun turhanpäiväisiä höpötyksiä tunneista ja saaneet napattua termejä sieltä muistin kätköihin.

Tänään hevostietämättömät kaverini pääset vastaamaan pariin normaaliin hevossanaan, osa on vähän helpompia ja osa vaikeampia, mutta näille kavereille ne ovat kaikki aika hankalia nimittäin vaikka ovat hevosia nähnyt ja ehkä kerran selässä istuneet muut asiat ovat teillä tietämättömillä.
Vastaajan penkille pääsivät tällä kertaa 4 onnekasta, joista yhdellä on vain vähän hevostaustaa, katsotaan miten hyvin he tulevat pärjäämään kiperien sananselitys sanojen edessä :D


Jos et vielä tiennyt mitä boksi tarkoittaa ei hätää, ummikot voivat kertoa sinulle vastauksen. Nimittäin sehän on selvästi nimi astialle missä hevosen harjoja ja tarvikkeita pidetään ja uusinta uutena ratsastusradan kuvio. Paljastetaanko heille, että boksin toinen nimitys on karsina :D

Asetus on näin lyhyesti se, kun hevosen pää on käännetty niin, että ratsastaja näkee hevosen sierain kaaren, toisaalta ummikoiden mielestä se voi olla joku asetus miten hevosen selässä istutaan tai mitä sanotaan, kun hevonen on lähtökunnossa.

Pintelit olivat selvästi helpoin sana, nimittäin tietämättömät arvasit hyvin lähelle ja päättelivät näiden olevan jonkun tapainen pohjesuoja ja niinhän se melkein onkin... Pintelihän on hevosen jalkaan käärittävät tukevat ja suojaavat kangasside.

Yönsilmä tunnetaan suurimmaksi osaksi hevosen kavion surkastuneena varpaana, mutta ilmeisesti se esiintyy myös ympyrän muotoisena silmänä ja hevosen kavioon laitettavana rautaisena kenkänä.

Islanninhevosien askellajina tuttu kaksitahtinen askellus passi, voi ummikoiden mukaan ilmestyä myös hevosen tietovihkoisena niin kuin ihmisillä.


Kimosta oli monenlaista mielipidettä, se kuulemma oli kiimainen monni, hevosen päässä oleva valkoinen merkki tai haalean vaalean värinen hevonen, kimohan on siis lyhyesti selitettynä valkoinen/ vaaleahko hevonen (väri).

Trippeli oli myös helppo, nimittäin ummikoiden mukaan se on "este, missä on kolme puuta" ja no niin onhan siinä kolme puuta nimittäin kolme (normaalisti) puista puomia. Kuulemma tri-sana paljasti numeron 3, jonka jälkeen lopun pystyi arvaamaan.

Melassin ummikot tunsivat ruoka-astiana, hevosen rasvana, lastana hevosen pohkeessa ja jonkinlaisena lisäravinto hommana, joka osui lähelle. Nimittäin melassi on siirappimainen energiapitoinen täydennysrehu.

Jalustin tunnettiin paikkana, "mihin sä laitat jalan ratsastaessa" ja ruskean hevosen nimityksenä, ensimmäisen vastaus meni ihan oikein, nimittäin jalustin on satulassa kiinni oleva "kehys" mihin ratsastaja laittaa jalkansa.


Sain ystäviltäni kysellessä kyllä päivän naurut, nimittäin mikä olisikaan hauskempaa kun kuunnella kavereita selittämässä sanoja mitä eivät ole ennen kuulleet ja viittoilemassa käsillään ilmaan kuvioita mitä tarkoittavat. Pitäkää ystävillenne pieni pistari ja katsokaa kuinka hyvin heillä ovat määritteet hallussa!¨
 Idean tähän postaukseen näin Muuliprojekti- blogilta, joka oli saanut idean vielä toisaalta, käykää tsekkaamassa myös hänen postaustaan, jos kiinnostaa :)

2 kommenttia:

  1. Näitä on kyllä aina yhtä hauska lukea! Tää idea on todella mahtava :) Oikein kiva postaus!

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista