sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Possuilua kesken kouluradan


Heippa! Syksy on jo pitkällä, mutta nyt palaan vähän alku syksyyn päin :) Sunnuntaina 1.10 oltiin taas kilpailemassa Ainon kanssa. Osallistuttiin Hämeen ratsastajien kouluratsastuksen seuramestaruuteen, luokkaa Helppo C:2.Aamulla tein Ainolle söpöt letit harjaan ja häntään letin. Harjaan en todellakaan tehnyt sykeröitä, koska Ainon harja on tosi tuuhea ja paksu ja sykeröt olisivat olleet enemmänkin nutturoita sen niskassa :D


Perjantaina kävin vielä koulutunnilla, jonka perusteella uskoin kilpailuiden menevän hyvin. Perjantain tunti meni Ainon hyvin ja saatiin kaikki toimimaan ja meno oli tosi tasapainoista ja rauhallista.
 Kisoissa lämmittelyssä tuntui suht samalta, vähän oli pientä temppuilu laukannostoissa alussa, mutta muuten hyvin. Lähdettiin radalle hyvillä mielin hyvä lämmittely alla.


Alku rata sujui tosi hyvin ja rennosti. Pysähdyksestä liikkeelle lähtiessä tuli vähän mutkittelua ja täyskaarrot olisivat voineet olla vähän taipuisampia. Kaikki sujui hyvin ensimmäiseen laukkaan asti.

 Laukannosto oli oikealla kohdalla ilman ylimääräistä säätöä ja keskiympyrä alkoi hyvin. Kun ympyrää oltiin menty 1/3 osaa Aino teki jalan heilautuksen ja meni sekaisin rytmissä ja vaikka yritin nostaa uutta laukkaa, Aino teki oman päätöksen ja jatkoi niin kutsuttua "Ainon tölttiä" eteenpäin ja taisteli kanssani siitä, että vaihdetaanko laukka takaisin vasempaan vai pidetäänkö ristilaukassa...No, oikeaan kierrokseen saatiin laukka sujumaan ja loppurata sujui hyvin. Lopulta sijoituttiin kymmenenneksi. Vähän ärsytti se Ainon temppuilu kesken radan, kun ei ennenkään ole tuollaista tullut, mutta kerta se on ensimmäinenkin ja silti vaikka itse olen voitontahtoinen pitää kuitenkin ajatella Ainoa, jonka toiset kilpailut nämä olivat ja siihen kuinka nuori ja kokematon hän vielä on.


1.10 we were in dressage competitions. We competed in Hämeen seuramestaruus, class Helppo C:2. In the warm-up Aino moved great almost as well as on Friday´s lesson, so I had a great feeling when we got to the track.


First half went great and the end of the course too, but in the middle of gallop part Aino started to shake her hind leg and we lost the rhythm. She played it on the hard way and just tried to run away the exercise, luckily I got her back on the bit just in the start of the second gallop part. Silly youngster! Without that middle nonsense the course was amazing, she was almost relaxed and moved really nice.
I can´t be mad at her because even thought she was silly, she is young and inexperienced. It wasn't funny at the time but now I´m laughing at it. Our final position was 10th. At least we looked great and Aino´s braids were super cute and got many positive comments :D

Ensi postaukseen!

Ninja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti