keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Kenttäkilpailut


Heippa! Voi että tätä postausta oon jo pitkään odottanut, että pääsen kirjoittamaan. Eli osallistuin Ainon kanssa harjoituskenttäkilpailuihin, jotka olivat myös Ainon ensimmäiset kilpailut sen elämän aikana♡
aina selittämässä jotain xDKilpailut järjestettiin meidän kotitallilla (Aulangolla) 17.9 ja ne olivat avoimet kaikille, osanottajia oli noin 22. Koulukoe oli Harrasteluokan kouluohjelma 2016, rata B ja estekorkeus 60cm ja maasto noin 1000m pitkä (ihanne 400m/min) Tarkoituksena Ainon kanssa oli, että mennään pitämään hauskaa ja pääasiassa hakemaan kisakokemusta Ainolle. 

Aamulla menin tallille 8 aikoihin ja harjasin Ainon yms. Koulukokeen verryttely alkoi klo 10 ja olimme Ainon kanssa viidentenä lähtövuorossa. Koulurata meni suht hyvin siinä mielessä, että Ainon askellajit eivät ole kovin hyviä vielä ja se alkaa sähläämään helposti. Saatiin siitä 63,95% johon olen tyytyväinen. Radan aikana oli hankaluuksia kun Aino jännittyi paljon enkä saanut sitä enään niin rennoksi. Positiivista oli että Aino ei pelännyt tai katsellut mitään eikä irvistelyt lämmittelyssä muille xD
 Koulukokeen jälkeen mentiin talliin vaihdettiin Ainolle panssari, suojat jalkaan ja tutit suitsiin ja lähdettiin esteosuuteen, joka meni mainiosti. Huomasi, että esteet ovat eniten se meidän juttu. Tosin Aino tarvitsi rohkaisua ja ensimmäiselle esteelle tuli vähän huono hyppy, mutta loppurata sujui paremmin. Luulimme että siinä oli aikaraja, joten menimme vauhdikkaasti, mutta selvisikin että se oli turhaa :D Este- ja kouluosuuden jälkeen olimme 16 sijalla.

Aino sai vähän päälle puolitoista tuntia levätä tallissa, kun käytiin mm. tutustumassa maastorataan, joka jouduttiin muuttamaan sään takia toisenlaiseksi. Nimittäin vesisade oli tehnyt pelloista liukkaat ja mutaiset, joten siellä ei ollut järkevää mennä. Laitettiin nurmihokit kenkiin, heitettiin varusteet selkään ja suunnattiin kohti maneesissa olevaa lämmittelyä (ei nyt ihan noin, mutta :D) 
Otettiin parit verryttely hypyt ja käveltiin omalla vuorollamme alas lähtöpaikalle. Siinä alkoi itsellä adrenaliini nousta, kun kuuli sekuntien vähenevän. Sitten mentiin! 
Ensimmäinen este ylitetty ja jatkettiin kohti toista estettä. Oli hauskaa kuunnella kavioiden kopsetta rantatietä vasten. Toinen este oli ylöshyppy banketille, josta jatkettiin kolmoselle, jonne meille tuli kielto, mutta siitä eteenpäin kaikki sujuivat hienosti. Kolmosen jälkeen loput esteet olivat kentällä ja siellä päästiin vauhtiin. Aino oli aika väsynyt, mutta totteli jaksoi hienosti loppuun asti. Valmentajakin kehui meitä paljon kisojen jälkeen! Ja nyt sitten kuvia!Hey! I have waited so long to finally write this post. So I was in cross country competition as I told you, but what makes it so special is that it was also Aino´s first competition ever♡ 


The dressage part was Harrasteluokan kouluohjelma 2016, course B and obstacle height was 60 cm and country part was 1000m long and the ideal time was 400m per minutes. The purpose was to go to have fun and get some competition knowledge to Aino.
We got 63,95% from dressage and clear showjumping round. I was so proud of her, because she doesn't have the best gaits and nerves. On the track she was really nervous so I didn't get her as relaxed as I planned but still it went well. After dressage and showjumping our placement was 16th.
The rain had ruined the cross country course so they had to change it. In the start I was really excited to go but I was also thinking that we must look out for slippery points. And there we did go!
It went great, sadly we got one denial to fence number three, but the rest of the course went well. I`m really proud of us, we tried our best and had fun and that's all we needed. We got competition knowledge to Aino what´s important because she is really young horse. Thank you all supporters :)Hauskinta oli kun sain kannustus huudoista välillä selkään hirveät kylmät väreet. Kiitos myös kisahoitajalle ja valmentajalle ja kuvien ottajille ja tietysti Ainolle! Tästä me jatketaan kohti uusia kilpailuja. Kuvat: Meeri Nikkilä, Kira Eskelinen, Mirka R ja Kerttu. Ps. Ig:stä löytyy meidän ratavideot.


Ninja ja Aino

1 kommentti:

  1. Oi vitsi, hauskaa että ootte päässeet kisaamaan! Noi kuvat on niin kivoja, jotenkin niistä oikein välittyy semmonen ihana kisafiilis :)

    Riina / http://dreamyhorses.blogspot.fi

    VastaaPoista