perjantai 24. maaliskuuta 2017

Uusi valmentaja


Hei! Tänään jatketaan edellisestä storytimesta, jos et ole lukenut sitä voit lukea sen tästä, mutta aloitetaanpa nyt!Siitä ensimmäisestä kerrasta eteenpäin aloin menemään Lyylillä vakituisesti, meillä näytti sujuvan hyvin. Puolen kuukauden päästä hyppäsimme jo 60-70, joka todella hyvin Lyyliltä. Lyyli alkoi oppimaan hyville tavoille ja ymmärtämään apujani paremmin. 
Yhtenä kertana, kun menimme kysymään hevosia tavalliseen tapaan edessä oli uudet kasvot, meidän uuden valmentajan kasvot. Hänen nimensä oli Terhi ja hän oli ratsastuksen opettajaksi valmistumisen viimeisessä työkokeessa eli hänen piti pitää tunteja, jotka kuvattaisiin ja parin kuukauden jälkeen katsottaisiin miten olemme kehittyneet Terhin avulla. Terhi oli todella mukava ja selvästi osasi hommansa. Hän halusi saada meille kaikille vakiratsut, jotta kehittymistä oli helpompi seurata. Sain Lyylin ja olin sanoinkuvaamattoman iloinen siitä, siihen saattoi vaikuttaa, että meillä meni hyvin (: 

"Uusi valmentaja,
uudet kujeet"

 Uuden valmentajan estetunnit olivat parempia kuin meidän estetunnit olivat olleet pitkään aikaan, hän kuunteli meitä ja neuvoi meitä todella paljon. Pari kertaa tunnin alussa hän sisäänratsasti Lyyliä pari minuuttia, mitä olisi pitänyt tehdä useamminkin, mutta sitä ei jostain syystä tehty. Joten hän opetti minulle miten voisin pienesti tehdä sen ennen itse tunnin alkua. Tämän oppiminen helpotti paljon. Pienen sisään ratsastuksen jälkeen Lyyli kuunteli paremmin ja kulki suoremmassa. Pukittelu, jota Lyyli harrasti oli loppunut minun kohdallani, joten uskon että hän oli hyväksynyt minut. Tietysti hän aina koetteli muita uusilla kikoilla vähän väliä. Joskus olin ihan varma, että tulen sieltä lentämään, mutta ainakin siihen mennessä olin selässä pysynyt.

My bestfriend♡

Hieman ennen keskikesää tallilla alkoi kiertämään juoruja, että Lyyli lähtisi kohta takaisin, koska se ei soveltunut hyvin ratsastustallin hevoseksi temppuilun takia. Itse näin asian kyllä näin, mutta myös että Lyyli oli hyvin nuori ja epävarma vielä kaikkeen uuteen, kuten pieniin jotka riehuivat niin kyllähän siinä vähän alkaa pelottaa... 

Tallilla oli tulossa estekisat, johon ratsastuskoulun omistaja (entinen estetunnin pitäjä) halusi minun osallistuvan Lyylillä. Hän ehdotti 60-70cm, mutta päätin mennä 40-50cm koska Lyylillä ei oltu vielä kertakaan kisattu, joten kaikki olisi hänelle uutta. Itse olin innoissani, että sain viedä Lyylin ensimmäisiin kisoihinsa.

12.9. Kisapäivänä pyöräilin tallille ajoissa, harjapakki ja kengät tarakalla sidottuina ja olkalaukku olalla. Normaalisti tunsin tässä vaiheessa jännityksen, mutta sitä ei ollut. Pellon reunasta heijastuivat jo auringon säteet, kun lukitsin pyörän tallin pihaan. Vein kamani takkahuoneeseen ja menin talliin. Aamutallin tekijät olivat jo vauhdissa ja seuraavaksi haettaisiin hevoset sisälle. Hain Lyylille ostamani riimun ovesta ja menimme yhdessä hakemaan hevosia. Lyyli oli saanut tulonsa jälkeen ison tarhan yksin. Tarhassa kasvoi polveen asti ulottuvia ruohokasveja ja niittykukkia. Ilmassa oli vielä usvaa ja aurinko pilkahteli, mutta pienen huhuilun jälkeen poni marssi sumusta lähemmäksi korvat hörössä, se hetki oli sanoin kuvaamaton. 

ekoista kisoista, oli vähän jännittyneitä hyppyja xD


Kisat olivat hevoshullu- kilpailut, joten puhtaat radat saivat ruusukkeen. Verryttelyssä Lyyli oli peloissaan ja yritti häätää muita ympäriltään, kun aloimme verryttely hyppäämään Lyyli alkoi rauhoittua. Radalle meno oli aluksi vähän hankalaa, kun portti oli pelottavan näköinen, mutta siitä selvittiin. Suoritimme radan yhdellä pudotuksella. Lyyli oli tosi jännittynyt ja pelkäsi kukkajohdetta esteen vieressä, silti yritin pysyä päättäväisenä ja selvisimme maaliin asti hyvällä ajalla. Vaikka sijoitusta ei tullut valmentaja olin hyvin ylpeä Lyylistä tietysti olin itsekin. Ensimmäiset kisat ja noin rohkeasti selvitty :)

Jatkoimme harjoittelua ahkerasti, joka viikko uuden valmentajan johdolla, joka antoi meille paljon hyviä ja hyödyllisiä neuvoja.

Seuraavaan postaukseen! 

NinjaEi kommentteja:

Lähetä kommentti