tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kampailu parhaudesta- syynä erilaisuus?


Ilmeisesti on paljon helpompaa tulla aiheuttamaan huonoa mieltä muille anonyyminä ja seisomatta omien tekojensa takana. Minne tahansa menee, kuulee juoruja paikoista, ihmisistä tai toiminnasta, myös instagramia selatessa on tullut törmättyä anonyymi kommentteihin, joissa haukutaan tai puhutaan pahaa, kenelle siitä on hyötyä?
 Tallia vaihtaneena ja eri talleilla käyneinä huomaa että aina jollain on jotain sanottavaa toisesta paikasta, huono yhteishenki, hevosista ei huolehdita, liian tiukat säännöt ja paljon muuta. Meillä kaikilla on paljon mielipiteitä, jotka eivät aina kohtaa ja eihän sen niin kuuluisi ollakaan, että kaikki ovat samaa mieltä asioista, mutta ihmisten pitäisi myös tajuta milloin jättää omat mielipiteensä sanomatta.


Ennakkoluuloja löytyy paljon toisten toiminnasta ja tallilaisista, nykyisen tallini porukkaa ja siellä liikkuvia ihmisiä ovat jotkut keksineet kutsua ylimielisiksi ja taas yhdestä toisesta että siellä olisi hevosten rääkkääjiä. Pitääkö mikään näistä totta?
Mikään paikka ei ole täydellinen. Ulkokuorta on helppo arvostella jos ei tutustu. Se pätee ihmisiin, talleihin ja kaikkeen muuhun maasta taivaaseen. Kaikki eivät välttämättä ole niin helposti lähestyttäviä kuin osa, mutta missä tahansa olen käynyt, olen pystynyt pyytämään apua ja sitä saanutkin.
Mikä nämä niin sanotut harhaluulot ja juorut saavat aikaan? Mietin tätä pitkään ja tulin siihen tulokseen että erilaisuus saa aikaan katseita ja mielipiteitä, nimittäin jos kaikki olisi samanlaista mitä voisi haukkua tai kommentoida... ei mitään.

Viikko sitten taas törmäsin igeessä tähän asiaan, mutta tällä kertaa tämä kyseinen henkilö avautui asiasta sanomalla "Hevosmaailmassa harvat enää kannustavat tosiaan, kaikki vain yrittävät tahallaan satuttaa toisia..." ja tärkeänä asiana lisäsi loppuun "Älkää antako pahan kiertää." 
 Tämä on mielestäni tärkeä asia, jos toisesta ei ole mitään asiallista sanottavaa sen voi jättää sanomatta. Jos toisia kehuttaisiin ja kannustettaisiin saataisiin paljon positiivisempaa fiilistä hevosyhteisöön. Joten lopetetaan toisien haukkuminen, nimittäin mitä iloa siitä saa että sanoo pahaa muista ja aiheuttaa toiselle pahan mielen? Ei mitään, joten jätä se sanomatta ;)

Voi että! Aika menee nopeasti tääkin on jo viime kesältä <3
Asiasta pienesti sivuten tähän liittyy myös tallien arvostelu. Kaikkialla on erilaisia talleja, jotka toimivat erilailla, joilla käy erilaisia ihmisiä, jotka ovat erilaisia. Kuka on arvostelemaan tai puhumaan pahaa muista, kaikkialla on vikoja.
    Talli jolla käyn, on yksi kaupunkimme lähistöllä olevista talleista. Lähellä sijaitsee myös kaksi muuta tallia ja näillä kolmella tallilla ovat erilaiset tavat toimia ja tehdä asioita, ne poikkeavat vähän tai vähän enemmän toisistaan. Aina välillä herää keskustelua, että mikä näistä talleista on paras tai parhain. Näissä keskusteluissa herää sitten puhetta kuinka jonkun tallin toimintatapa on väärin tai kuinka siellä käyvät ihmiset ovat töykeitä tai muuta eli perustellaan omaa mielipidettään omalla mielipiteellä, joka koostuu kuulemistaan tai kokemistaan asioista tai muista. 
    Yhdellä tai edes kahdella kerralla ei voi vielä leimata jotain asiaa, itse en välttämättä pidä vaikka koulun tillilihasta ja saatan marista vähän että sitä sitten pitäisi syödä, mutta jonkun muun mielestä se voi olla herkullista, erilaisuus tekee ihmisestä tai paikasta ainutlaatuisen. Toinen voi tykätä, että talli on tiptop siisti ja toinen taas ei välitä miten paikat ovat vaan haluaa vain päästä tekemään vapaasti, tämän takia on hyvä että on erilaisia paikkoja, kaikki ei sovi kaikille.


 Ps. Itse en ole onneksi kohdannut törkeitä kommentteja, mutta en myöskään tykkää nähdä että kellekään sanotaan mitään pahaa. Tämän inspiroivana sain idean kirjoittaa postauksen tästä asiasta ja saada sanotuksi asian mistä olen halunnut pitkään puhua/ avautua. Ehkä tämä oli hieman epäselvästi kirjoitettu, mutta sainhan sanotuksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti