sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Rotujen aliarviointi


Heippa! Leiripostauksia kirjoittaessa tuli mieleen rotujen aliarviointi ja tällä tarkoitan sitä, kun puhutaan, että joku rotu ei pysty johonkin.

Tietysti hevosilla on erilaisia fyysisiä erilaisuuksia tai ominaisuuksia kuten rakenne ja liikkuvuus yms. jotka rajoittavat hevosen tai ponin suorituskykyä, mutta uskon että jokainen hevonen pystyy kaikkeen edes joten kuten. 
Ihmisten välillä on myös puheita, että joku ei pysty tekemään jotain tai osaa vaikka käsillä seisontaa, mutta todellisuudessa me pystytään melkein mihin vain jos me opetellaan ja yritetään uudestaan ja uudestaan. Sama hevosilla. 
Kuulen aina välillä puhetta, siitä etteivät vuononhevoset osaa hypätä esteitä tai pysty hyppäämään. Väärin! Kuten leiripostauksesta näitte siellä oli kuva Fjalarista, joka hyppäsi 120cm okserin yli lennokkaasti. Vuononhevosia kilpailee korkeissa luokissa, mutta tietenkin on hevosia, jotka ovat parempia siinä koska niiden ruumiinrakenne on erilainen ja niiden ominaisuudet toimivat paremmin tietyissä asioissa. 
Joten älkää puhuko, että joku ei pysty johonkin jos ette tiedä varmaksi, koska jokainen pystyy kehittymään ja opettelemaan hyväksi, missä tahansa. Tämä koskee urheilijoita omissa lajeissaan, eläimiä ominaisuuksissaan ja muutenkin ihmisiä elämässä. Toiselle asia voi olla hankalampaa oppia kuin toiselle, mutta tämä voi taas olla toista parempi joissakin asioissa. 
Ei aliarvioida toisiamme ulkokuoren perusteella! Kauneus tai kyvyt eivät ole pinnallisia :D Jokainen meistä on kaunis sisältä ja ulkoa.

Seuraavaan postaukseen!

Ninja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti