perjantai 30. syyskuuta 2016

Back to school DIY, part 2


Hei! Nyt tulin takaisin kolmen DIY ja parin lifehackin kanssa, joten jatketaan eteen päin jos kiinnostuksesi heräsi.

DIY vihkot

Tämä on hauska tapa piristää vihkoja koulua varten on itse tehdyt kannet. Tarvitset esim. kuvia mitä netti on täynnä, kuviollista paperia, tarroja yms. mitä vihkoosi haluat. Näitte ensimmäisessä Back to school postauksessa vilahduksen omista vihkoistani, mistä tein ainekohtaisesti koristellut.


1. Printtasin netistä ensin matikan vihkooni matikka aiheisia kuvia mm. laskimen ja muita koulutarvikkeita. 
2. Leikkasin kuvat tarkasti irti ja liimasin niitä vihkoni kansiin. 
3. Lopuksi, kun olet koristellut ja liimannut kuvat haluamallasi tavalla voit päällystää vihkon tai lakata päällyslakalla kuvien reunat päällyslakalla, jotta ne eivät lähde niin helposti irti.


Sitten se on ready! Tämä ei ollut mitenkään niin erityinen juttu, mutta kerroin sen silti.

DIY snackbar

Useilla on varmasti käynyt niin, että koulun ruoka oli mielestäsi pahaa, etkä syönyt sitä. Mahasi polttelee nälästä, etkä pystyy keskittymään opiskeluun. Ei hätää! Voit tehdä oman makusi mukaan välipalakeksin.

Kuvahaun tulos haulle diy välipalapatukat Keksin pitää koostua " kuiva-aineista", joten huomioi se valitessa makua.
Kolmea välipalakeksiä varten tarvitset: n. 2,5dl/ 1 cup kaurahiutaleita, sitten haluamaasi kuivattua hedelmää, suosittelen kovasti kuivattuja luumuja tai aprikoosia, itse laitoin myös kuivattuja omenaviipaleita ja raastettua suklaata. Voit halutessasi laittaa myös kaakaojauhetta 2 ruokalusikallista ja yksi neljäsosa teelusikallista minttuaromia.
Kun ainekset on laitettu blenderiin ja se on sekoittunut kasaksi levitä se leivinpaperilla päällystetylle alustalle tasaiseksi levyksi. 
Leikkaa levystä haluamasi kokoisia paloja, mutta jätä ne vielä alustalle. Voit halutessasi ripotella halutessa päälle muroja ja painaa ne ikään kuin taikinan sisälle. Laita se mikroon 3 minuutiksi täydelle teholle ja anna jäähtyä.
Sen jäähdytty kääri se folioon tai ilmatiiviiseen rasiaan ja herkullinen välipala on valmis odottamaan syöjäänsä.
Voit myös lisätä mm. rusinoita, marjoja.

DIY school planner


Itse pidän tätä tosi hyödyllisenä DIY. Tämän avulla pysyn perillä mitä on milloinkin ja mitä asioita pitää hoitaa, joten kerron tämän teillekin, jos tämä auttaisi teitäkin.
Tässä on kuva, josta saatte perusidean.
Tarvitset alustan esim. magneetti taulun tai pahvinpalan. Alustaan kiinnität seitsemän eriväristä tai erivärein koristeltua laatikkoa, missä jokaisessa lukee päivän nimi maanantaista sunnuntaihin.
Yläreunaan voit halutessasi kirjoittaa tekstin esim. Weekly planner tai This week yms. Tyhjän kohtaan voit halutessasi lisätä yhden laatikon lisään missä lukee Notes/ Muistiinpanot.

Sitten planneri on valmis. Voit kirjoittaa siihen kaikki läksyt, kokeet, paperien palautukset ja muut kouluhommat ja pysyt varmasti tietoisena asioita.
Lifehacks

Puhtaat kengät


Kuvahaun tulos haulle likaiset converset1. Tää on pelastanut mut monta kertaa ja uskon, että pystyt samaistumaan tähän. Eli sulla on tennarit ja se valkoinen osuus ns. "pohja"( No te varmaan ymmärrätte mitä tarkoitan.) on likaisen ruskee tai harmaa. Ei hätää sen saa helposti puhtaaksi kynsilakanpoistoaineella! Siis kannattaa kokeilla, koska mun kengät on nyt yhtä puhtaat kuin uusina, joten suosittelen.Kokeeseen harjoittelu

2.  Itse käytän tätä kokeissa missä pitää selittää eri käsitteitä yms. ja tää on auttanut mua muistamaan ne helposti sitten kokeessa. Eli kirjoitat muistilapun toiselle puolelle käsitteen ja toiselle puolelle tarkoituksen ja sit pystyt helposti kertailemaan niitä.

Rainbow highlighter

Kuvahaun tulos haulle rainbow highlighter3. Tykkään yliviivaata vihkosta tärkeitä asioita mitä pitää muistaa kokeessa ja löysin Pinterestistä kivan sateenkaari highlighterin, joten kokeilin tehdä sellaisen. Eli tarvitset minimissään 3 eriväristä yliviivaustussia. Itse käytin tähän keltaista, vihreää, sinistä ja punaista tussia. Keltaisen tussin siihen tussi osaan tein niillä muilla tusseilla raidat ja sitten se oli valmis. Eli näin helposti sait tehtyä rainbow highlighterin.


Tässä oli tää postaus. Toivottavasti piditte ja kertokaa kommenteissa, jos kokeilit näitä tai tiedät muita kivoja.

Ninja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti