lauantai 28. huhtikuuta 2018

Hallikauden viimeisiä viedään!


 Kevät on selvästi saapunut tänne pohjolan perukoille Suomeenkin, joten kohta korkataan jo ulkokausi, sitä ennen kuitenkin vielä saadaan nauttia yksistä tai kaksista sisäkisoista, joita viime viikolla tallillamme pidettiin.


 Näimme niin Akateemisten ratsastuskerhojen väliset mestaruudet kuin tallin omat harjoituskoulukilpailut, joista pääsin nauttimaan kameran takana ja taustahenkilönä. Gaudeamus Grand Prixissä mestaruus ratkottiin joukkuekilpailuna. Kaikkiaan kilpailuissa oli mukana viisi akateemista ratsastusyhdistystä, Aalto yliopistosta, Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, Helsingin yliopistossa, Tampereen yliopistosta ja Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistyksestä (Eqvet). 


Neljän hengen joukkueet taistelivat toisiaan vastaan koulussa aikuisten kouluratsastusohjelmalla ja esteillä 70cm taitoarvosteluradalla. Kaksi joukkueesta menivät koulua ja kaksi esteitä ja lopulta kaikkien joukkuelaisten pisteet omalta osuudestaan laskettiin yhteen ja voiton tällä kertaa vei Eqvet. Onneksi hevoskerhon vetäminen loppui niin sopivasti, että kilpailuja pääsin katselemaan ja onnistuimme Annin kanssa valita katsomosta paikat ihan asiantuntijan vierestä Eqvetistä. Siinä pääsimme juttelemaan ja saimme paljon tietoa näistä kisoista, toiminnasta ja ratsastajista.Sunnuntaina oli harjoituskoulukisojen vuoro ja heti aamusta pääsin hoitelemaan hiustenlaittajan hommia ja muistelemaan miten nutturoita tehtiinkään, ihan kelvolliset niistä tulivat mutta harjoittelua tarvitaan silti vielä vähäsen, jotta omaa silmää miellyttäisi :D Ratsastajille ne kelpasivat aivan mainiosti, joten eiköhän se ole tärkeintä. 
Siitä hypähdin ensimmäisenä istumaan tuomarin penkkiin verryttelyn ajaksi jotta hevoset tottuivat päädyssä istuviin henkilöihin. Päivä vierähti oikein mukavasti kuvailemassa, tosin aika nälkä siinä tuli, mutta en tohdinnut lähteä hakemaan ruokaa kesken ratojen, joten loppuun asti sinnittelin ennen kuin hyökkäsin kohti talon jääkaappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti