sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Vauhdin huumaa jääradalla + kisakauden avaus


Kisakausi on nyt virallisesti korkattu ja viikonloppu kulutettu vauhdikkain merkein niin Lumiravien katsomossa, naurun täyteisessä lumiriehassa ja kauden avajaiskilpailuissa ihmettelemässä mitenkäs jouduin tänne. Mistä aloittaisin ensimmäisenä?


80cm Rinsulla. Rinsu? Mistä se tähän putkahti, sitä ihmettelen itsekin paitsi että päätöksen kyllä tein aivan itse, eikä se todellakaan ollut helppo päätös. Mikä sitten sai minut tämän päätöksen tekemään, on yksinkertaisesti se etten ole Ainon kanssa päässyt nyt treenaamaan, kyllä meidän yhteistyö tulee toivottavasti jatkumaan vielä ei se tähän jää, mutta näin paremmaksi lähteä kisakentille tällä kertaa Rinsulla.
 Haastetta piti lisätä ja päätin ilmoittautua ensimmäiseen 80cm rataani kunnollisissa kisoissa. (jätetään se kohta pois, että nämä olivat siis kaikille avoimet harjoituskilpailut) Kilpailut menivät todella hyvin, puhdas rata sieltä tuli mukaan ajalla 55,49. Valitettavasti se ei ihan riittänyt sijoitukseen ja voittajan ajasta jäätiin 6,52 sekuntia, joten parantamisen varaa olisi ollut. Lopullinen sijoitus oli kuudes sija, johon olen ihan tyytyväinen. Ei voi muuta kuin hymyillä, puhdas rata on hyvä pohja aloittaa kisakausi!


Talviriehassa toimin epävirallisen virallisena valokuvaajana ja apurina missä sitten apua tarvittiinkaan ja ai että posket punoittivat 3 tunnin ulkona olemisen jälkeen. Vauhdin täyteinen rieha oli, nimittäin tallin kunniallinen Vilikin päätti myös pitää hauskaa ja kaksi kertaa onnistui hiihtäjän kaatumisen jälkeen tiputtamaan pehmeään puuterilumeen myös ohjastajan. Onneksi molemmat tallentuivat niin kameralle kuin videolle. Naurettiin kaikki siinä ihan kippurassa, mitä muutakaan olisimme voineet tehdä, oli se sen verran hupaisaa katsottavaa. Kenellekään ei onneksi sattunut mitään, enemmänkin nauratti tapahtunut. 


Sunnuntaina päätimme lähteä Lempäälää kohti katsomaan maailman ensimmäisiä kauppakeskus raveja. Suomenhevosten monte raveilla aloitettiin ja päivä kruunattiin vielä lämminveristen ravilähdöillä. En ole hirveästi käynyt raveja katsomassa, en pistä päätäni pantiksi että olenkohan kerran nähnyt... Ei kun, hei! Melkein valehtelin, olen sittenkin pari kertaa nähnyt Vermossa. Takaisin aiheeseen...
 Jos olet ikinä nähnyt raveja niin uskon että sinäkin voit myöntää että onhan se jännittävää ja hauskaa katsottavaa vaikka ei ihan sataprosenttisesti kiinnostaisi raviurheilu. Kaikille raviurheilun ihmiselle kyllä nostan hattuani, haastavalta lajilta se vaikuttaa vaikka jotkut voisivat sanoa "nehän juoksevat vain niin kovaa kun pystyvät siinä". Pitäähän se paikkaansa, mutta siihen liittyy varmasti paljon muutakin, kuten pitää vahtia että askellus pysyy ravina ja energiaa jää myös seuraaviin eriin. Hirveästi raviurheilusta en tiedä, mutta ehkä on aika vähän tutkia ja lukea aiheesta.

Olitko katsomassa Lumiraveja? No onneksi pääset edes fiilistelemään kuvia sieltä jos et päässyt tai pääsit, lisää löytyy ig @teamdreamcastle ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti